RegioTV Buren

Missie en doelstelling

RegioTV Buren is erop gericht zoveel mogelijk inwoners van Midden Nederland, Neder-Betuwe en Rivierenland te bereiken met uitzendingen via de diverse media.

De kern:

RegioTV Buren, onderdeel van RegioTV Tiel is de betrouwbare, informatieve regionale zender, die meldt en uitlegt wat er gebeurt in de omgeving en provincie en die dat doet met inzet van radio, televisie en nieuwe media, vanuit de onafhankelijke positie én vanuit de publieke opdracht nauwkeurig afgestemd op de wensen van het publiek en met inachtneming van de Gelderse culturele identiteit.

RegioTV Buren wil ook een innoverende omroep zijn.

Dat betekent niet dat de omroep per se voorop wil lopen bij technische ontwikkelingen.

Wel wil de omroep adequaat inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen en waar mogelijk gebeurt dit met inzet van nieuwe media.

Kerntaken van de regionale omroep zijn het verzorgen van regionale nieuwsprogramma’s, het belichten van achtergronden en het versterken van de culturele identiteit.

Nieuws en achtergronden hebben tot doel inwoners te informeren en bij te dragen aan de meningsvorming en daarmee aan de kwaliteit, de bewustwording en het democratisch functioneren van de Gelderse samenleving.

Door de brede inzet van media kan een zo groot mogelijke groep Gelderlanders worden bereikt.

Voor het versterken van de culturele identiteit kent de omroep een breed programma-aanbod, gericht op het streekeigene op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijke veranderingen, multiculturaliteit, geschiedenis en volkscultuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.