RegioTV Neder-Betuwe

Missie
RegioTV Neder-Betuwe heeft als missie ‘We maken relevante verhalen die jou raken, elke dag opnieuw. Zo weet je wat bij ons in de regio leeft. We zijn nieuwsgierig naar jouw verhaal. Onze pay-off ‘Nieuws uit de Betuwe’ sluit hier bij aan.

Via de Android, iPhone en iPad-apps is de belangrijkste content van RegioTV Neder-Betuwe ook mobiel te bekijken en beluisteren. Via social media is RegioTV Neder-Betuwe te volgen op Twitter en via Facebook . Tot slot zijn onze teletekstpagina’s zowel via TV als via de website RegioTV Tiel.nl te bekijken.

Programmering
Nieuws en achtergronden bij het nieuws staan centaal in de programmering. Daarnaast besteden we veel aandacht aan evenementen, zowel op sport- als op cultuurgebied. Uiteenlopende evenementen, van Paaspop tot Festyland, van Carnaval tot Bloemencorso Zundert, krijgen uitgebreid aandacht via al onze media.

Publieke omroep
Als publieke omroep heeft RegioTV Neder-Betuwe, onderdeel van RegioTV Tiel zich te houden aan de voorschriften in de Mediawet. Dat betekent onder andere dat vijftig procent van de programmering betrekking moet hebben op informatie, educatie en cultuur uit Neder-Betuwe.

Calamiteitenzender
RegioTV Neder-Betuwe is ook de calamiteitenzender van de regio. Autoriteiten kunnen de zender opeisen om tijdens een calamiteit, de inwoners van Neder-Betuwe te informeren middels boodschappen die RegioTV Neder-Betuwe onverkort en integraal dient uit te zenden.